Gemakkelijk in gebruik

"Kortom, verbluffend wat Premio kan doen tegen luieruitslag"

Zo, de kleine net naar bed gedaan. Hij is nu ruim 2 en het is wat later als zijn normale bedtijd, maar dat mocht dan ook. Mama, is vanavond weg dus het was een ‘mannenavond’, welke we heel vrouwelijk begonnen met ijs na het eten. Nu de kleine in bed ligt heb ik even de tijd voor een uitgebreide review voor Bibzies.

Onlangs kwam ik in contact met de eigenaren en vroegen ze mij of ik wilde meehelpen bij het neerzetten van een online strategie, dat is namelijk iets wat ik doe voor mijn werk. Dus ik aan het denken… hoe zetten we een luiermerk in de markt met een (iets...) kleiner marketingbudget dan de grote jongens zoals ‘Pampers’. Ze zeggen altijd dat de goedkoopste reclame ‘mond tot mond’ reclame is. Kortom, we moeten eigenlijk de klanten hun woord laten doen over de kwaliteit van deze luiers. Dat was dan ook 1 van mijn eerste adviezen.

Wist ik veel dat ik vervolgens werd gevraagd om de eerste uitgebreide review te schrijven. U zult vast denken, dat is dan niet geheel objectief, maar ik zal deze review zonder enige subjectiviteit schrijven, beloofd.

Onze zoon heeft heel vaak last van luieruitslag, of ‘rode billetjes’ zoals ik het noem. Of het nu komt doordat hij iets onder de leden had of een andere oorzaak, hij heeft gewoon vaak een geïrriteerde huid rondom zijn billen en schaamstreek. We proberen hier extra rekening mee te houden door alles goed droog te maken na het douchen en regelmatig de luier te verwisselen, maar écht helpen deed het niet. Dus zorg(d)en we altijd voor een voorraadje Sudocreme. Echt een wondermiddel wat dat betreft. Echter, probleem is, dat dit de symptomen/gevolgen bestrijdt en niet de oorzaak. Met andere woorden, mijn lieve zoon heeft elke maand paar dagen veel pijn. En met pijn, bedoel ik ook echt pijn. Hij schreeuwt het uit als we hem verschonen, trekt zijn benen krampachtig bij elkaar en kronkelt met zijn lichaam alle kanten in om maar te voorkomen dat we zijn zere billen zouden aanraken. Enkele keren moesten er zelfs 2 mensen aan te pas komen om hem te verschonen. Dat gaat toch door merg en been als vader (en moeder en oma en opa en …). Zelfs al het woord ‘luier’ zorgde ervoor dat onze zoon angstig begon te huilen en wegliep uit onze buurt.

Dus toen werd ik gevraagd of ik het, voor Nederlandse begrippen, nieuwe merk ‘Premio’ wilde testen. Dit Italiaanse merk, staat daar bekend als dé luier tegen luieruitslag. Gedachtegang erachter, zo leerde ik, is dat ze een kwalitatief goede (en natuurlijke) cellulose gebruiken en geen mindere kwaliteit zoals gebruikt in de Kruidvat luier om een paar procent extra winst te maken op een luier. Winst maken is prima hoor, dat is een gezond uitgangspunt, maar er is ook nog zoiets als ‘maatschappelijk verantwoord ondernemen’. Daar horen, in mijn optiek, geen keuzes tussen met het oog op winst, terwijl je van te voren weet dat dit zorgt voor veel pijn bij onweerbare baby's. Maar goed, dat terzijde.

Dus wij aan de slag met de nieuwe luiers van Premio. Eerlijk is eerlijk, er valt daar echt nog wel wat winst te behalen op het gebied van gebruiksvriendelijkheid. Het aandoen van een luier is gewoon net wat moeilijker dan bij Pampers (welke wij voorheen gebruikten). Het is zeker niet ondoenlijk hoor, maar het is allemaal net wat minder.

Dan het doorlekken, ook iets waar we bij andere luiers dan Pampers vaak tegenaan liepen. Om de haverklap weer natte kleren. Dit is, voor mijn gevoel, gelijk aan de kwaliteit van Pampers. Slechts 1x is onze zoon doorgelekt, maar dat was dan ook bij diarree van het ergste soort (het was meer water, dan wat anders). Dat hebben we ook wel meegemaakt met andere luiers.

En tot slot natuurlijk waar het allemaal om gaat, de luieruitslag. In 1 woord? Subliem! Na de eerste nacht (maandag op dinsdag) zagen we al een duidelijke verbetering (misschien wel de meeste vooruitgang). De vrijdag daarop was het zo goed als weg. Nu, bijna een week later, is het al een paar dagen helemaal weg. Zie hieronder de foto’s.

Kortom, verbluffend wat Premio kan doen tegen luieruitslag. Misschien is het allemaal nog iets te vroeg om te juichen, maar ik ben om. Ik zal u met een paar maanden nog een korte update geven over onze ervaringen tot dan toe, want het blijft natuurlijk wel even de vraag of de luieruitslag nu ook wegblijft, maar daar heb ik alle vertrouwen in.  

Dag 1

Dag 2

Dag 3

Dag 4

Dag 5

Dag 6